header_voorbeeld_LISA.png
Handige links
Verslagen
Nog geen verslagen.
Laatste reacties

Corona huisregels

3-9-2020
Nieuwsafbeelding
Het nieuwe hockeyseizoen staat voor de deur. Welke corona maatregelen gelden? Mag publiek komen kijken, moet ik een mondkapje op in de auto bij uitwedstrijden? 

Hieronder een greep uit alle adviezen en maatregelen, kijk voor de volledige informatie en specifieke zaken op de site van de KNHB: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/hockeycompetitie-en-coronavirus-hockeyen-met-deze-richtlijnen

Allereerst zijn de basisregels van toepassing:
Gezond verstand gebruiken staat voorop;
Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
Ga direct naar huis wanneer er tijdens het hockeyen klachten ontstaan (zoals verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, enz.). 
Houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder (dit geldt niet tijdens het sporten);
Vermijd drukte;
Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
schud geen handen.

Zo, die regels kennen we natuurlijk. En we houden ons eraan. En dan aanvullende regels:
Toeschouwers zijn met mate welkom en moeten 1.5 meter afstand van elkaar houden;
Ga als toeschouwer niet vlak naast de dug-out staan, maar blijf daar een flink eind uit de buurt;
Ben je klaar met sporten, fluiten, enz. dan ben je ook een toeschouwer; 
Ben je sporter of coach, dan sta je op het DWF en hoef je je niet te registreren. Zet rijders en begeleiders in de opmerkingen van het DWF;
In het clubhuis: Onder de 18 is geen 1.5 meter afstand nodig, boven de 18 wel. In de praktijk betekent dit dat binnen alleen bij de bar versnaperingen kunnen worden gehaald, deze moeten buiten worden genuttigd. Zeker als 1.5 meter afstand moet worden gehouden is slechts een zeer beperkt aantal personen in het clubhuis mogelijk, dus warme kleding aan om buiten te verblijven;
Buiten: Onder de 18 is geen 1.5 meter afstand nodig, boven de 18 wel; 
Binnen en buiten: zitten. Tenzij versnaperingen bij de bar worden gehaald;
Vanaf 13 jaar: draag een mondkapje wanneer personen buiten je huishouden in één auto van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden;
Geforceerd stemgebruik langs en in het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan. Ook niet voor coaches 
Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Over het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden;
Alle wedstrijden worden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.
Bezoekers van het clubgebouw dienen zich te registreren via www.hockeyclublosser.nl/registratie of via de QR-code welke bij de ingang hangt.

Richtlijnen voor een veilige competitie
Het DWF laat zien wie een wedstrijd heeft gespeeld. Vergeet niet ook de begeleiding te registreren. Dit helpt een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. 
Het is belangrijk dat de spelers en begeleiding van teams na afloop van een wedstrijd en met inachtneming van de geldende afstandsbepalingen, zo snel mogelijk de dug-out leegmaken en het veld verlaten. Pas wanneer een team het veld verlaten heeft, kan een volgend team het veld (en de bijbehorende dug-out) betreden.
Uit oogpunt van sportiviteit en respect starten wedstrijden normaal gesproken altijd met een line-up en vervolgens een 'shakehands' met tegenstanders en scheidsrechters. Op dit moment is dat vanwege het coronavirus niet mogelijk. De KNHB geeft hiervoor geen alternatief en adviseert verenigingen teams zich te laten opstellen waarna de scheidsrechter de wedstrijd kan starten.
Tijdens rustmomenten en wisselbeurten dienen spelers van 18 jaar of ouder onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook op en rondom de bank. Coaches en begeleiders van 18 jaar of ouder dienen ten opzichte van elke andere persoon afstand te behouden.
Een yell of huddle vlak voor de wedstrijd kan bij de jeugd (tot en met 17 jaar) nog steeds. Vanaf 18 jaar kan dit niet tenzij er minimaal 1 ½ meter afstand wordt gehouden. De 1 ½ meter afstand mag alleen tijdens spelsituaties worden genegeerd maar moet in alle andere situaties ook op het veld gehandhaafd worden.
De KNHB adviseert om géén gezamenlijke lunches te gebruiken na wedstrijden. Over het algemeen is de beschikbare ruimte beperkt. Daarnaast levert dit extra druk op binnen het clubhuis terwijl de aantallen bezoekers daar al beperkt worden door alle maatregelen.
Wedstrijden worden meer verspreidt over speeldagen. Hoe meer spreiding hoe beter. Als de tegenstander akkoord is, mag een wedstrijd naar een andere dag / avond worden verplaatst, tot de vrijdag in de week na de oorspronkelijke datum. Wel is het belangrijk na akkoord van de tegenstander voor de oorspronkelijke datum de verplaatsing door te geven aan het betrokken districtskantoor zodat zij deze wedstrijd kunnen verplaatsen.
Gebruik zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk masker. Is dit niet mogelijk, plaats dan achter het doel een desinfecterende (alcohol) spray waarmee de materialen ontsmet kunnen worden. 

1 ½ meter afstand
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.
Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.
Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen.
Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar.
Alleen tijdens de wedstrijd of training (sportbeoefening) is afstand niet noodzakelijk. Normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd of training toegestaan voor alle leeftijden.
Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de dug-out, in de kleedkamer en in het clubhuis.

Al deze maatregelen zijn niet voor niets. Houd je eraan. Samen proberen we zo voor een mooi hockeyseizoen te zorgen. 

Met sportieve groet,
Bestuur HC-LosserGerelateerd nieuws